Zeevruchten in kreeftensaus

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg voorgekookte zeevruchten frutti di mare (diepvries, Kelvin)
  • 1/2 blikje kreefetensope (+/- 490 gr)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 witten van prei
  • 2 stengels witte selder
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlpels bloem
  • 2 dl room
  • 2 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl water)
  • cayennepeper
  • 1 à 2 eetlepels sherry
  • peper en zout
  • peterselie voor de versiering
  1. Laat de frutti di mare ontdooien.
  2. Hak de ui fijn.
  3. Snij de selder, de wortelen en de pei in schijfjes.
  4. Hak de peterselie.
  5. Stoof de groenten beetgaar in de olie (10 miknuten). Voeg de ontdooie frutti di mare toe en laat nog even verwarmen (niet langer dan nodig, anders worden ze taai).
  6. Laat de boter smelten in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken.
  7. Voeg de room en de bouillon toe al roerend. Breng al roerend aan de kook.
  8. Meng 1/2 blikje kreeftensoep door de saus. Kruid zeer goed met cayannepeper, peper en zout; Voeg de sherry toe.
  9. Voeg de groenten met de zeevruchten (met het kookvocht) bij de saus en warm eventjes op.
  10. Overstrroi met peterselie.
  11. Dien op met tagliatelli of rijst.
Brigitte H