Zeeuws vispotje

33 45 4 5
Aantal personen:
  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 30 gr boter
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 2 teentjes look in plakjes gesneden
  • 250 ml witte droge wijn
  • 150 gr zalmfilet
  • 150 gr kabeljauwfilet
  • 150 gr mosselen
  • 100 gr garnalen
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • peper & zout
  1. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verhit de olie en de boter in een hapjespan en bak de uien en de knoflook op laag vuur 5 min. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Voeg toe aan de uien en de knoflook en schenk de wijn erbij. Stoof met de deksel op de pan nog 10 min. Snijd de zalm en de kabeljauw in stukken van 5 cm en bestrooi met peper en zout. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 min. net gaar worden. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe. Voeg op het laatste moment de Hollandse garnalen toe en bestrooi het vispotje met de peterselie. Lekker met brood en Hollandse kropsla met gekookte eieren.
Sambaatje