Zeetong à l'Ostendaise

29 45 4 5
Aantal personen:
  • 8 tongrolletjes (vers of diepvries)
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1 ui
  • 100 gr gepelde garnalen
  • 12 witte paddenstoelen
  • 10 cl room
  • 1 halve citroen
  • peper en zout
  • kervel
  • tijm
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de ui grof en boter een ovenschotel in. Leg de ui op de bodem van de schotel, leg daarop de tongrolletjes naast elkaar. Peper en zout ze.
  3. Overgiet met droge witte wijn en voeg een kneepje citroensap toe. Gaar de tongrolletjes gedurende 10 minuten in de oven.
  4. Wrijf de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en bak de champignons in 5 minuten goudbruin. Houd warm.
  5. Zeef het kookvocht van de zeetongen in een sauspannetje en houd de tongrolletjes warm .
  6. Laat het kookvocht inkoken en voeg de room toe. Laat opnieuw tot een derde van het volume inkoken. Bind de saus lichtjes met een klontje koude Solo. Kruid naar smaak.
  7. Schik de tongrolletjes op verwarmde borden. Overgiet met de saus.
  8. Werk elk bord af met wat gebakken paddenstoelen en strooi er enkele gepelde garnaaltjes over. Werk af met een takje kervel.
Chris D_1