zeer luchtige bisquit

19 60 5 5
Aantal personen:
  • 200 gram suike
  • 200 gram bloemmix (3/5bloem1/5,maizena,1/5polenta)
  • 6 gehele eieren (50g/st)
  • 300 ml room 40%
  • 200 gram witte choclade
  • 1/2 bokaal abricose compot
  • 1 blikje mandarijtjes op siroop
  • hagelslag
  1. de bisquit:
  2. klop de eieren samen met de eiren tot schuim (hoogste stand van de mixer)
  3. zeef het bloemmix en spatel het er onder.(NIET MIXEN)
  4. ik bak dit geheel in 2 keer en leg de 2 stukken dan op een zo is mijn bisquit vanbinne gaar en langs de buiten zijde niet te over gaar.
  5. 20min op 160° (zelf testen elke oven is anders)
  6. afwerking
  7. snij de bisquit door (of neem het eerste deel zoals ik doe)
  8. srijk in met abricoze compot en een goede laag slagroom (vers geklopt)
  9. leg nu het bovenste deel erop
  10. maak nu een ganash van de witte chocolade en wat room
  11. (room laten koken van't vuur halen en de chocolade laten smelten)
  12. strijk de ganash vanboven op de taart
  13. bestrijk de zijkanten met slagroom en hagelslag
  14. al de ganash vanboben is aggekoel leg er dan als verziering de mandarijntjes op
svdh82