Zeeduivelbrochettes

3 25 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr zeeduivelstaart
  • 16 plakjes dungesneden gerookte ham
  • 16 kleine Parijse champignons
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 6 el mayonaise
  • peper&zout (pezo)
  • 4 platte metalen spiezen
  1. Borstel de champingnons schoon.
  2. Snij de zeeduivel in blokjes van 2,5 cm.
  3. Rijg op de platte metalen spiezen afwisselend een champignon, een visblokje en een gevouwen stukje ham, doe zo verder tot alle ingrediënten op zijn.
  4. Bestrijk met een keukenkwast de brochettes met olijfolie en kruid af met pezo.
  5. Verwarm de oven voor op 220°.
  6. Strijk een bakplaat in met olijfolie en leg daarop de brochttes, zet ongeveer 12 minuten in oven, halverwege de baktijd omdraaien.
  7. Pel het teentje knoflook en pers uit, meng het onder de mayonaise samen met de tomatenpuree.
  8. Dien de brochettes op met een eetlepel getomateerde myonaise, aardappelpuree en een frisse groene salade met partjes tomaat.
Victor S.