Zeeduivel, wortelcouscous met jonge worteltjes en chorizo

230 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 kleine zeeduivelstaarten
  • 200 g couscous
  • 1 bussel jonge wortelen met loof
  • 300 g boerenwortelen
  • 20 cl gevogeltebouillon
  • 80 g chorizo
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • peper van de molen
  • zeezout
  1. Schil de jonge wortelen en snijd het loof bij tot 1,5 cm.
  2. Schil de boerenwortelen en snijd deze in kleine stukken, kook ze gaar in licht gezouten water.
  3. Pureer de boerenwortelen en giet de wortelcoulis in een maatbeker, vul aan met gevogeltebouillon tot 50 cl.
  4. Kook de jonge wortelen beetgaar in kokend gezouten water.
  5. Doe de couscous in een grote schaal en voeg er de tomatenpuree aan toe.
  6. Breng de wortelcoulis aan de kook en voeg die bij de couscous, dek de schaal af met plasticfolie en laat de couscous 5 tot 10 minuten opzwellen.
  7. Bestuif de zeeduivelstaarten lichtjes met bloem en bak ze goudbruin langs beide zijden in een weinig Solo.
  8. Voeg de chorizo en citroenrasp toe aan de couscous en roer de couscous goed los, breng hem op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de couscous over de borden, schik er de zeeduivel en de jonge loofworteltjes op en serveer.
Solo