Zeeduivel op zijn Indisch (Korma)

14 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 zeeduivelfilets van 150 GR
  • 2 uien in schijfjes
  • 1 pot Griekse yoghurt
  • 10 CL zure room
  • 2 TL rode currypasta
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1/2 TL komijnzaad
  • 100 GR cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 10 GR geraspte gember
  • 15 CL water
  • 1 bosje koriander
  • 2 EL olie
  • 2 zakjes snelkkookrijst
  • peper en zout
  1. Mix de cashewnoten met de currypasta, de yoghurt, de kaneel en het komijnzaad. zet opzij.
  2. Bak de zeeduivelfilets aan elke zijde 4 minuten in een pan met een beetje olie. Laat uitlekken en zet opzij.
  3. Kook de rijst.
  4. Warm de resterende olie op in een pot en fruit de uien met de look en de gember. Voeg vervolgens het kruidenmengsel en het water toe. Laat 10 minuten zonder deksel sudderen.
  5. Voeg de room toe en laat nog 2 minuten sudderen op laag vuur. Bestrooi met de koriander.
  6. Dien de zeeduivel met de rijst onmiddellijk op warme borden op.
NelekeP