Zeebarbeel op Napolitaanse wijze

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 zeebarbelen (kleine +/- 20 cm)
  • 250 gr tomatenblokjes (blik)
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • platte peterselie, gehakt
  • zonnebloemolie
  • oregano
  • zwarte peper & zeezout uit de molen
  1. Ontschub de zeebarbelen en maak ze volledig schoon, of laat het doen door de visboer.
  2. Verhit zonnebloemolie in een pan en fruit de ui en het teentje look glazig.
  3. Voeg de vis toe en laat enkele minuten bakken.
  4. Doe er de tomatenblokjes bij, laat even stoven, kruid met zwarte peper, zeezout en oregano.
  5. Laat het geheel een 10 tal minuten suddren.
  6. Schep de vis op warme borden, napeer met de saus, bestrooi met peterselie en serveer met goudbruin gebakken aardappeltjes en gestoofde groenten naar keuze, boontjes, wortelen, of....
Victor S.