Zeebaarsfilet met spinazie en ui en aardappelchips

290 55 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 800 g zeebaarsfilets
  • zout
  • 50 g gerookt spek in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels Solo
  • Solo Frituurvet
  • laurierpoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • peper
  • 1 kg spinazie
  1. Schil de aardappelen en snij ze in zeer fijne plakjes.
  2. Snij de ui in plakjes.
  3. Bak beide in de hete Solo Frituurvet tot ze krokant zijn.
  4. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met een beetje zout.
  5. Bak het spek krokant in een anti-aanbakpan zonder vetstof.
  6. Laat op keukenpapier uitlekken.
  7. Stoof de spinazie met de look, de laurierpoeder en de helft van de Solo.
  8. Breng op smaak met peper.
  9. Bak de vis in de Solo gaar en verdeel de filets is 2 stukjes.
  10. Schik de chips op de borden.
  11. Leg daarop een stukje vis, daarop spek en spinazie en werk af met een stukje vis.
  12. Meng de azijn met het kookvocht van de spinazie, lepel over de borden en dien op.
Solo