Zeebaarsfilet met prei

271 25 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 dl witte wijn
  • zout
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 600 g zeebaarsfilets
  • 3 preistengels
  • versgemalen peper
  • 1 koffielepel(s) sinaasappelschil
  1. Was de prei en verwijder de donkergroene gedeelten.
  2. Snij de rest in schuine ringen van ongeveer 1 cm dik.
  3. Bak de prei kort in een braadpan in 2 eetlepels Solo en voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Leg de prei op een schotel en hou warm.
  5. Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout.
  6. Verhit de rest van de Solo in een braadpan en bak de filets op een hoog vuur gedurende 1 minuut aan beide zijden.
  7. Giet de wijn over de vis en strooi er de sinaasappelschil over.
  8. Laat het geheel nog 2 minuten op het vuur doorkoken.
  9. Schik de filets boven op de prei en giet er dan het braadvocht over.
Solo