Zeebaarsfilet met citroen en oregano

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 60 ml vergine olijfolie
  • 60 ml citroensap
  • 1 el vers gehakte oreganoblaadjes
  • 1 el vers gehakte platte peterselie
  • 4 zeebaarsfilets met vel
  • peper&grof zeezout uit de molen (pezo)
  1. Doe de olie, het citroensap, de oregano en peterselie in een vuurvaste schaal waar de filets zonder overlappen in passen.
  2. Kruid het mengels met pezo en klop het goed onder elkaar tot het iets dikker wordt.
  3. Leg de filets erin met het vel naar beneden en schep het olie-kruidenmengsel over de vis.
  4. Laat het MINSTENS 30 minuten op kamertemperatuur marineren, draai de filets regelmatig om.
  5. Verwarm ondertussen de oven voor tot 220°.
  6. Zorg dat de vis met de velkant naar beneden ligt en bestrooi de bovenkant met pezo.
  7. Bak 10 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis, in de oven.
  8. Serveer de vis in voorverwarmde diepe borden, schep de saus erover en dien op met gekookte aardappeltjes.
  9. Kan ook met meerval- of snapperfilets.
Victor S.