Zeebaars van de barbecue met aioli

71 20 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 knolvenkel
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 15 g platte peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels Calvé mayonaise met eieren
  • 1 theelepel Amora mosterd van Dijon
  • 1 limoen
  • 4 schoongemaakte zeebaarzen
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar
  1. Was en halveer de venkelknol en snijd of schaaf de helften heel dun. Pel en snipper de ui. Was en halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en hak ze fijn.
  2. Schep de venkel met de ui, de tomaat, de chilipeper, de peterselie, de olijfolie, de azijn en peper naar smaak door elkaar.
  3. Pel de knoflook. Roer voor de aioli de mayonaise met de mosterd en de uitgeperste knoflook door elkaar.
  4. Boen de limoen schoon en snijd hem in partjes.
  5. Snijd de zeebaarzen een beide kanten met een scherp mes driemaal in. Bestrijk ze met de Solo en bestrooi ze met peper naar smaak. Rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in 6-7 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  6. Serveer ze zeebaars met de venkelsalade, de aioli en de limoenpartjes.
Solo