Zeebaars met kruidenrisotto en romesco

33 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 50 g risotto rijst
  • 1 ui
  • 1 fles droge witte wijn
  • 50 g gerapste parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Solo
  • 600 g zeebaarsfilets
  • 1 theelepel oregano
  • 20 spaanse mosseltjes
  • 1 rode paprika (geschild en ontdaan van zaadjes)
  • 1 handvol gebroken amandelen
  • peper
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie
  1. Kook de mosseltjes en hou het mosselvocht apart.
  2. Stoof de ui in een beetje Solo, voeg de risotto toe en blus het geheel met een scheutje witte wijn.
  3. Voeg beetje bij beetje het mosselvocht en de wijn toe tot de risotto beetgaar is.
  4. Breng dan alles op smaak met peper
  5. Rol vervolgens de gefileerde zeebaars op en steek hem vast met een tandenstoker.
  6. Gaar de vis in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 7 minuten.
  7. Mix met een blender de rode paprika, de amandelen, de olijfolie, de oregano en de peper tot een homogene massa. Dit wordt onze Romesco.
  8. Haal daarna de zeebaars uit de oven en verwijder de tandenstoker.
  9. Meng juist vóór het serveren een klontje Solo en wat gemalen Parmezaanse kaas onder de risotto.
  10. Vul de cirkel op met de risotto en schik er de vis op.
  11. Werk af met de Romesco en enkele Spaanse mosseltjes.
Solo