Zeebaars met auberginekaviaar en salsa van tomaat

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 aubergines
  • scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 4 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 5 takjes basilicum
  • 400 gr zeebaars
  • 150 gr rucola
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • peper, zeezout
  1. Snijd de aubergines in vier (in de lengte-richting), maak een insnijding en besprenkel de kwartjes met olijfolie, knoflook, tijm en laurier. Gaar de aubergines 30 min in de oven op 135c°. Haal het vruchtvlees van de aubergines en hak het fijn. Ontvel de tomaten, snijd ze in vier, verwijder de pitjes en snijd ze in blokjes. Snipper het sjalotje en snijd de basilicum fijn. Voeg dit aan de tomaten toe. Breng de tomaten verder op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Bak de zeebaars krokant in een beetje olijfolie. Serveer met rucola, schilfers van parmezaanse kaas en wilde rijst.
Veerle Verbrug