zarzuela

14 30 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 500 gram visfilet. kabeljauw,schelvis,poon
  • 200 gram zeevruchten
  • 100 gram bacon
  • 4 tomaten gepeld in blokjes
  • 1 deciliter olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 12 draadjes saffraan
  • 1,5 deciliter witte wijn
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel amandelen
  • pezo naar smaak
  • 2 kleine uien
  1. Doe de olijfolie in de pan en bak de ui en look glazig. Voeg de tomaten toe en roerbak deze kort. Haal uit de pan en zet opzij.
  2. Doe opnieuw olie in de pan en roerbak de vis, garnalen en zeevruchten ongeveer 2 minuten. Voeg de mosselen, laurier, citroen, saffraan, wijn, amandelen, ui, look en de peterselie, peper en zout naar smaak.
  3. Voeg net genoeg water toe om het vismengsel te bedekken en laat ongeveer 15 minuten koken.
wullum