Zalmterrine met spinazie

5 45 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr wilde spinazie, zonder steel
  • 300 gr zalmfilet
  • 200 gr kabeljauwfilet
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • 125 ml slagroom
  • 2 el kappertjes
  • 100 gr gerookte zalmfilet
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 tl citroensap
  • 1 el verse dille, fijngesneden
  • 1 tl suiker
  • bakvorm met deksel + ingevette ovenschaal (groter dan de bakvorm)
  1. - kook de spinazie 30 seconden in kokend water, laat uitlekken
  2. - snij de wilde zalm in de kabeljauw in reepjes
  3. - meng de eidooiers met de slagroom en peper en zout
  4. - verwarm de oven voor op 150°C
  5. - bekleed een bakvom met een deel van de spinazie, laat de blaadjes over de rand hangen
  6. - schep 2 el van het roommengsel in de vorm
  7. - verdeel hierover de helft van de wilde zalm en 1 el kappertjes
  8. - leg hierover de helft van de kabeljauw en schep er weer wat roommengsel over
  9. - leg hierop de gerookte zalm
  10. - herhaal dit met de rest van de kabeljauw, kappertjes, roommengsel en eindig met de wilde zalm en roommengsel
  11. - vouw de spinazie over de terrine en bedek met de rest van de spinazie
  12. - leg het deksel op de vorm en zet hem in de ovenschaal, schenk er wat heet water bij
  13. - zet 30 minuten in de oven
  14. - laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast
  15. - meng crème fraîche, citroensap, dille en suiker met wat peper
  16. - stort de terrine op een bord en snijd hem in plakken
  17. - serveer met het sausje
Lydievr