Zalmtartaar

10 30 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr verse zalmfilet zonder vel
  • 100 gr gerookte zalm
  • 5 takjes dille, fijngehakt
  • 1/2 limoen, enkel het sap
  • 200 gr tzaziki, potje of vers
  • peper&zout (pezo)
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 2 tl olijfolie
  • handvol jonge spinazieblaadjes
  1. Hak de zalmfilet en de gerookte zalm in heel fijne stukjes.
  2. Doe de gehakte zalm in een schaal, giet er het limoensap bij, strooi er de dille over, afkruid met pezo.
  3. Meng alles goed door mekaar en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
  4. Meng er na 15 minuten de tzaziki onder.
  5. Meng ondertussen in een kom de balsamicoazijn met wat pezo, klop er de olie door.
  6. Meng de dressing met de spinazieblaadjes.
  7. Dresseer de spinazie op 4 borden, leg in het midden van het bord een ronde of.....dresseerring, doe er de gemarindeerde zalm in, druk deze lichtjes aan, verwijder de ring.
  8. Serveer met een driehoekje toast.
  9. Tzaziki: Meng 250 ml Griekse yoghurt met 1/2 geraspte komkommer (deze eerst kruiden met zout, daarna afspoelen en goed laten uitlekken), 1 uitgeperst teentje knoflook, 1,5 el goede olijfolie, afkruiden met zwarte peper. Facultatief kan je er ook enkele plukjes dille aan toevoegen.
Victor S.