ZALMTARTAAR van RAUWE en GEROOKTE ZALM.

8 15 4 5
Aantal personen:
  • 200 gram verse zalm, haal bij de vishandelaar
  • 200 gram gerookte zalm, neem schotse echt lekker
  • 1 sjalotje, heel fijn gesneden
  • fijngesneden verse dille
  • 1 eetl. limoensap
  • olijfolie
  1. Materialen
  2. Snijplank, scherp mes, timbaaltje met rechte wanden.
  3. Voorbereiding
  4. Snipper het sjalotje. Snijd de verse en gerookte zalm zo fijn mogelijk. Hak de dille. Pers een halve limoen uit voor het sap.
  5. Bereidingswijze
  6. Meng sjalot, zalm, dille door elkaar en breng op smaak met een eetlepel limoensap.
  7. Vet het timbaaltje in met olijfolie.
  8. Vul het timbaaltje met het zalmmengsel en druk dit licht aan.
  9. Keer het timbaaltje om op het bord en klop enige tijd op de bodem totdat de zalm uit de vorm lost.
  10. Serveertips
  11. Garneer het tartaartje met een stukje limoenschijf en een takje dille.
kok Kimberley