Zalmtartaar met zeekraal

760 45 5 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels light room
  • 100 g zeekraal
  • 300 g ontvelde zalmfilet
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 koffielepel fijngehakte dille
  • 1 el eetlepbieslook
  • 1 sjalotje
  • zwarte peper
  • handvol notensla
  • fleur de sel
  • dille (enkele takjes)
  • extra vierge olijfolie
  1. Voorbereiding
  2. Zeekraal smaakt erg zout. Je kan het best 15 minuten laten ontzouten in water.
  3. Bereiding
  4. Hak de zalmfilet en de zeekraal fijn.
  5. Meng in een kom de zalm, de zeekraal, de light room en het citroensap.
  6. Voeg de dille, de bieslook en de sjalot toe en peper het geheel.
  7. Zet dit mengsel tenminste 20 min. koel weg.
  8. Bedek de borden met de notensla. Vorm met een ring (of uitsteekvormpje) 4 goed aangedrukte hoopjes en leg ze op de sla.
  9. Versier met een takje dille, fleur de sel en een straaltje olijfolie.
  10. Dien op met een knapperig stokbrood of roggebrood.
Solo