Zalmtartaar met verse kruiden en knapperige groentestaafjes

1551 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Zalmtartaar:
  • 240 g zalmfilet
  • 6 takjes platte peterselie
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes dille
  • 4 takjes dragon
  • sap van ½ citroen
  • Knapperige groentestaafjes:
  • 500 g Solo Frituurvet
  • 0.5 knolselderij
  • 2 wortels
  • 1 prei
  • Vinaigrette:
  • 150 g hoeveyoghurt
  • 20 cl olijfolie
  • wijnazijn
  • peper en zout
  1. Snij de zalm met een goedgeslepen mes grof in kleine blokjes.
  2. Verwijder de steeltjes van de kruiden, was ze onder koud water en zwier ze snel droog. Hak ze fijn.
  3. Hak de helft van de knolselderij, de wortels en de prei en voeg ze samen met het zout, de peper, een scheutje olijfolie en het citroensap toe aan de zalm.
  4. Snij de resterende groenten in julienne en bak ze eventjes in Solo Frituurvet tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
  5. Meng de yoghurt, het zout, de peper, de olijfolie en de azijn tot een gladde dressing.
  6. Schik de zalmtartaar in een dresseerring op bordjes en druk wat aan. Werk af met de gefrituurde groentestaafjes en de yoghurtvinaigrette.
Solo