Zalmtaart

18 50 3 5
Aantal personen:
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 425 gr zalmfilet
  • 500 gr geroosterde paprika's
  • 15 gr peterselie
  • 5 eieren
  • 100 ml koksroom
  1. Oven op 225°C voorverwarmen.
  2. Bladerdeeg ontdooien.
  3. Zalm in stukjes snijden
  4. Paprika's in dunne reepjes snijden.
  5. Peterselie fijn knippen.
  6. Eieren loskloppen met room, peterselie, zout en peper.
  7. Vorm invetten (doorsnede 25 cm) en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in deeg prikken.
  8. Zalmstukjes en paprikareepjes over bodem verdelen.
  9. Eimengsel erover schenken.
  10. Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  11. Lekker met ijsbergsla en balsamicodressing.
mbunt