Zalmtaart met prei en boursin

10 55 4 5
Aantal personen:
  • 1 groot blik roze zalm (418 gr) uitgelekt
  • 5 plakjes bladerdeeg van 10 bij 10 cm ontdooid
  • 500 gr prei in ringen
  • 3 grote eieren
  • 150 gr boursin met knoflook en fijne kruiden
  1. Prei bevat weinig calorieën en is rijk aan vezels. In dit recept met zalm in een hartige taart komt deze groente goed tot z'n recht.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C
  3. Bekleed de taartvorm met de plakjes bladerdeeg, prik met een vork gaatjes in de bodem
  4. Kook de prei 2 minuten in kokend water, giet af en laat uitlekken in een vergiet
  5. Meng de warme prei met de roomkaas en roer totdat de roomkaas is gesmolten
  6. Verwijder bij de zalm het vel en de graatjes
  7. Verdeel de zalm in stukjes
  8. Meng de zalm door het preimengsel
  9. Klop er de eieren door en voeg zout en peper naar smaak toe
  10. Schenk het prei-zalmmengsel in de taartvorm
  11. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar
  12. Lekker met ijsbergsla.
Love to Cook