Zalmtaart met geitenkaas

26 20 0 5
Aantal personen:
  • 350 gr zalmfilet zonder vel
  • 5 cl melk
  • 1 rol bladerdeeg
  • 225 gr gerookte zalm in blokjes
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 20 cl verse room
  • 1 soeplepel gehakte verse room
  • zout en zwarte peper
  • 175 gr verbrokkelde geitenkaas
  • tomaten in fijne schijfjes
  • basilicumblaadjes voor de afwerking
  1. Leg de zalmfilet in een kom met melk. Breng aan de kook, dek af en laat 2 min pruttelen.
  2. Laat de vis afkoelen. Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakvorm met het deeg en prik erin met een vork.
  3. Haal de zalm uit de melk, trek hem in stukjes en schik op de taartbodem. Voeg de gerookte zalm toe. Klop de eieren en de eigelen in de koude melk en de room. Voeg de dragon en wat zout en peper toe. Giet het mengsel op de zalm en strooi er de geitenkaas overheen.
  4. Zet de taart 45 à 50 min in de oven, totdat de bovenkant goudgeel is. Serveer warm, met een slaatje van tomaten en basilicum
doreen_1