Zalmtaart met garnaaltjes

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gr garnalen
  • 150 gr noorse of schotse zalm
  • 2 tomaten
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • gedroogde dille
  • 200 ml room
  • 250 gr mascarpone
  • gratinmix bv spar
  • 150 gr geraspte mozzarella
  1. - leg het bladerdeeg met bijhorend bakpapier in een ovenschotel
  2. - was de garnalen, spoel goed en laat uitlekken, verdeel over de bladerdeegbodem
  3. - snij de gerookte zalm in reepjes en schik boven de garnalen
  4. - spoel 2 tomaten en snij in plakjes
  5. - snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, verdeel de 2 soorten tomaten over de zalm
  6. - kruid met de gedroogde dille
  7. - verwarm de oven ondertussen voor op 220°C
  8. - giet de room over de bereiding, kruid met peper en zout
  9. - schep de mascarpone met een eetlepel over de schotel
  10. - strooi 2 handjes gratinmix over de taart en eindig met het zakje geraspte mozzarella
  11. - zet in de oven en bak gedurende 20 minuten tot alles goed warm is
Lydievr