Zalmstrudel met prei

3 35 3 5
Aantal personen:
  • 4 roze zalmfilets
  • 3 preien
  • 3 stukken zongedroogde tomaat
  • 1 plak bladerdeeg
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voor de saus:
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl room
  • peper en zout
  1. Laat het bladerdeeg gedurende 15 minuten ontdooien op kamertemperatuur. Rol het uit zodat het lang en breed genoeg is om de vis erin te verpakken.
  2. Snij de prei in fijne ringen.
  3. Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringetjes al roerend gedurende 10 à 15 minuten op een zacht vuur. Voeg eventueel wat water toe om aanbranden te vermijden.
  4. Op het einde van de kooktijd moet het vocht verdampt zijn. Kruid met nootmuskaat,
  5. peper en zout.
  6. Snijd de gedroogde tomaat in reepjes en roer door de prei. Laat afkoelen.
  7. Bereiding van de strudel:
  8. 5.Leg het uitgerolde bladerdeeg op een bakplaat en schik er de zalmfilet op. Bedek met de gestoofde prei. Vouw het deeg er losjes rond en kleef dicht met eigeel.
  9. 6.Keer het pakje om zodat de naad onderaan ligt. Strijk in met de kruidenolie uit de tomatenmarinade (zorg dat u er ook wat kruiden mee uitlepelt).
  10. Schuif in de voorverwarmde oven op 200° C en laat gedurende 30 minuten bakken.
  11. Bereid intussen de saus:
  12. 7.Laat de wijn inkoken tot er maar een bodempje meer overblijft. Voeg de room toe en
  13. laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout of viskruiden.
  14. Snij de strudel in vier en schik op de borden. Lepel er wat saus rond.
  15. Eet smakelijk.
Roland2303