Zalmspiesjes met kriek

3 150 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr zalmfilet
  • Teriyakimarinade:
  • 250 ml sojasaus
  • 75 ml mirin (Japanse kookwijn)
  • 80 gr bruine suiker
  • 1 flesje kriekbier
  • 1 teentje look
  • 1 bio sinaasappel
  • Wasabisausje:
  • 100 gr mayonaise
  • 1 citroen, enkel het sap
  • 1 kl wasabipasta (tube)
  1. Pel het teentje knoflook en rasp het fijn.
  2. Spoel de appelsien onder stromend water, dep droog en rasp de schil.
  3. Doe alle ingredi├źnten voor de teriyakimarinade in een steelpan en breng aan de kook.
  4. Laat gedurende 5 minuten koken en neem van het vuur, laat afkoelen.
  5. Snij de zalm in de lengte in repen van 1 centimeter dik en steek deze op platte spiesjes.
  6. Leg de zalm in de marinade en laat minstens 2 uur marineren op een koele plaats, keer regelmatig om.
  7. Meng alle ingredi├źnten voor het wasabisausje goed onder mekaar.
  8. Haal de zalm uit de marinade en dep droog.
  9. Wrijf het rooster van de bbq in met olie en laat de spiesjes langzaam garen op de bbq.
  10. Bestrijk de spiesjes af en toe met wat marinade, zodat ze niet uitdrogen.
  11. Dien op met de wasabisaus, een frisse salade en rijst of pasta.
Victor S.