Zalmslatje

2 15 5 5
Aantal personen:
  • 1 krop ijsberg salade
  • 1 bokaal erwten en worteltjes
  • 1 bakje garnalen
  • 250 gram zalm
  • 1 potje boursin
  • zoete mayonaise
  • tomaten ketchup heinze
  • 1 scheutje whiskey
  1. Kook de zalm gaar in zoutwater
  2. ondertussen was en snij de ijsbergsla in kleine stukjes
  3. was de erwtjes en worteltjes in een vergiet
  4. neem 6 glazen kommetjes
  5. als de zalm gaar is, laat hm even afkoelen onder koud water
  6. doe 4 grote eetlepels mayonaise en tomaten ketchup mixen met een scheutje whisky voor de cocktailsaus in een kom
  7. vul de kommetjes met eerst de ijsbergsla, dan de zalm en de garnaaltjes, dan de erwtjes en worteltjes erbij
  8. cocktailsaus erover en een halve eetlepel boursin en t'is klaar.
Ann Hollanders