Zalmreepjes met kokos

11 30 1 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden :
  2. 600 gr. zalmfilets , ½ ananas , 1 mango , 4 eetlepels olijfolie , klontje boter , vers gemalen peper en zout , 1 zakje geraspte kokos .
  3. Voor de salade :
  4. 1 krop ijsbergsla , 3 vleestomaten , 1 bos bosuitjes , 1 teen knoflook , 1 eetlepel groene pesto (potje) , 6 eetlepels olijfolie , 2 eetlepels balsamico-azijn en enkele blaadjes verse koriander.
  5. Bereiding :
  6. Verwarm de oven op 50° C en zet er 4 borden in om warm te houden .
  7. Snijd de zalmfilet in reepjes van 3 cm , bestrooi die met peper en zout naar smaak en zet
  8. ze even weg . Snijd de schoongemaakte ananas in blokjes . Schil de mango en snijd het
  9. vruchtvlees in blokjes . Schep de vruchten door elkaar . Verhit de olijfolie met de boter
  10. in een koekenpan en bak de vruchten al roerend circa 5 à 6 minuten . Verdeel ze over
  11. de warme borden in de oven . Bak nu de zalmreepjes rondom knapperig bruin en schep
  12. die ook op de borden . Strooi hierover rijkelijk de kokos . Was voor de salade de sla
  13. en snijd hem grof . Kerf de tomaten van boven in , dompel ze kort in kokend water ,
  14. ontvel ze en snijd ze in blokjes . Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes .
  15. Pel het teentje knoflook en snipper het fijn .
  16. Meng alle ingrediënten voor de salade en serveer deze bij de zalmreepjes .
Theoke_1