Zalmmousse met witloofslaatje

370 0 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 sjalot
  • 1 gelatineblaadje
  • 2 el Solo Light Vloeibaar
  • 250 g verse zalm
  • 20 cl gevogeltefond
  • 4 el sojasaus
  • 500 ml room
  • 4 stronken witloof
  • 1 el olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 koffielepel mosterd à l’ancienne
  • 4 sneden brood naar keuze
  1. Pel en snipper de sjalot. Verhit de Solo in een hete pan en bak de sjalot aan. Voeg de zalm in zijn geheel toe en laat 3 minuten stoven.
  2. Blus met de sojasaus en gevogeltefond. Meng tot je een heel zachte mousse krijgt.
  3. Doe het gelatineblaadje in een kom en voeg 40 ml warm water toe. Laat de gelatine smelten.
  4. Klop de room op, meng met de zalmmousse en gesmolten gelatine. Laat vervolgens 4 uur in de koelkast rusten.
  5. Snij ondertussen het witloof in grove stukken. Doe de stukken in een kom en meng met de olijfolie, het citroensap, de mosterd, zout en peper.
  6. Toast het brood. Dresseer de borden met de mousse en het witloofslaatje.
Solo