Zalmmoten met hollandaise-dillesaus

9 30 5 5
Aantal personen:
  • 4 zalmmoten, elk +/- 200 gr
  • Marinade:
  • 40 ml olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
  • grof gemalen zwarte peper
  • Hollandaise- dillesaus:
  • 85 ml witte - wijnazijn
  • 60 ml water
  • zwarte peper & zout uit de molen
  • 4 eierdooiers
  • 220 gr gesmolten ongezouten boter
  • 40 ml citroensap
  • 3 el vers gehakte dille
  1. Maak de marinade: meng de olijfolie, het citroensap en 1 tl grofgemalen zwarte peper in een grote kom.
  2. Leg de zalmmoten 3 à 4 uur in de marinade, draai ze regelmatig om.
  3. Maak de hollandaisesaus: breng de azijn en het water aan de kook, kruid met grofgemalen zwarte peper, laat inkoken tot er nog 1 el vocht overblijft.
  4. Meng de eierdooiers en het azijnmengsel in een blender, voeg daarna geleidelijk de warme gesmolten boter toe en mix tot een dikke saus.
  5. Doe de saus in een steelpannetje en voeg er al roerend met een houten lepel het citroensap en de dille bij, kruiden met peper en zout uit de molen, hou de saus warm.
  6. Verhit, terwijl u de saus maakt, een grillpan op het vuur, olie ze in en leg er de zalmmoten op, gril ze aan elke kant 2 à 3 minuten.
  7. Leg de zalmmoten op warme borden, napperen met de saus en opdienen met gekookte aardappelen en groene asperges.
Victor S.