Zalmlasagne

25 40 3 5
Aantal personen:
  • 8 vellen lasagne (naargelang grote ovenschaal)
  • 150 gr gemalen kaas (mozarella of geitenkaas)
  • 200 gr gerookte zalm
  • bosajuintjes
  • 1/2 courgette
  • 2 stuks tomaten
  • 2 dl room
  • peper
  • verse basilicumblaadjes (10-tal)
  1. Snij de bosajuin in ringetjes. Stoof de in blokjes gesneden courgette in beetje boter. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snij de tomaten in blokjes. Roer in een kom de room met de uiringetjes, de fijn gesneden basilicum en de helft van de kaas door elkaar, roer er peper naar smaak door. Verwarm de oven tot 170c°. Leg eerst vellen lasagne in de ovenschaal daarover een laagje van het roommengsel dan een laag zalm, daarop beetje courgetteblokjes en tomaatblokjes, dan terug lasagne, roommengsel, zalm,... Strooi over het geheel de rest van de kaas.Tip:Je kan groene en gele lasagne gebruiken en kleuren afwisselen dan krijg je een mooi kleurenpalet in lagen.Eventueel kan je er een slaatje met veldsla en kerstomaatjes bijgeven.Smakelijk!
Veerle Verbrug