Zalmkoekjes met zure room als voorgerecht of borrelhap

12 20 5 5
Aantal personen:
  • 400 gr zalmfilets in stukken
  • 1 ei
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 3 el bloem
  • 3 el dille fijngehakt
  • 4 el paneermeel
  • 4 el olie
  • 125 ml zure room
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen
  1. Extra nodig: keukenmachine
  2. Aan de slag!
  3. Pureer in een keukenmachine de vis samen met het ei, de ui, de bloem en de dille.
  4. Voeg wat zout en peper toe.
  5. Maak van het vismengsel koekjes van ca. 5 centimeter doorsnee.
  6. Schep het paneermeel op een bord en wentel er de viskoekjes door.
  7. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes op een matig vuur ca. 2 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  8. Meng in een kommetje de zure room met de kappertjes en voeg zout en peper naar smaak toe.
  9. Serveer de zalmkoekjes met de kappertjesroom en schijfjes citroen.
Love to Cook