zalmkoekjes met komkommer en rucola

23 20 4 5
Aantal personen:
  • 4 middelgrote aardappelen,grofgehakt
  • 415 gram rode zalm uit blik,uitgelekt en n stukken verdeeld
  • 4 groene uien,grofgehakt
  • 1/4 theelepel fijngeraspte limoenschil
  • 75 gram bloem
  • 2 eieren,losgeklopt
  • 100 gram paneermeel
  • plantaardige olie,om te bakken
  • 3 kleine komkommers(390g)
  • 100 gram jonge rucola
  • 2 verse rode chilipepers,zonder zaadjes en fijngehakt
  • 2 eetlepels limoensap
  1. 1.Kook of stoom de aardappelen gaar.Giet ze af.Prak de aardappelen in een middelgrote kom fijn en laat ze 5 minuten afkoelen.Voeg de zalm,uien en schil toe.Schep om tot alles goed vermengd is.
  2. 2.Vorm met u handen 8 koekjes van het zalmmengsel.Wentel elk koekje in de bloem en schud het teveel aan bloem eraf.Doop de koekjes in de losgeklopte eieren en wentel ze in het paneermeel.
  3. 3.verwarm de olie in een grote koekenpan.Bak de koekjes in porties tot ze rondom goudbruin zijn.
  4. 4.Snij de komkommers met een dunschiller overlangs en zo dun mogelijk in plakken.Doe de komkommer samen met de rucola,chilipepers en het sap in de grote kom.Schep de ingrediƫnten voorzichtig door elkaar.Serveer de salade met de zalmkoekjes.
  5. 5.Garnaar met een paar blaadjes dille
jho123
Meer inspiratie

PatisserieVoorgerechtZomer