Zalm/Kabeljauw ovenschotel

22 60 5 5
Aantal personen:
  • 750 gr kabeljauw
  • 500 gr zalm
  • 20 plakken ontbijtspek
  • 2 eetlp tomatenpuree
  • 3 potjes crème fraîche
  • 1 zak verse spinazie
  • 1 zak geraspte kaas
  • 2 eetlp marjolein
  • 2 bosuitjes
  • zout
  • peper
  • paneermeel
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. De ovenschotel bedekken met plakken ontbijtspek.
  3. Snij de vis een grote stukken en leg deze om-en-om op het spek.
  4. Bestrooi de vis met zout en peper.
  5. Blancheer of roerbak de spinazie. Als je gaat blancheren dan de spinazie goed laten uitlekken en uitknijpen zodat al het vocht eruit is.
  6. Bedek de vis met de spinazie.
  7. Maak een saus van de crème fraîche, tomatenpureee, 2 á 3 eetlp geraspte kaas, marjolein, en de fijn gesneden bosui.
  8. Giet de saus over de spinazie zodat alles goed bedekt is.
  9. Strooi daarop een laag geraspte kaas en panneermeel.
  10. De schotel minimaal 30 minuten op 200/220 graden.
mikeo