Zalmfilet met glazuur van honing op Aziatische wijze

6 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel mosterd
  • olijfolie
  • 600 gram zalmfilet
  • peper en zout
  • Spaanse peper in ringen gesneden
  • koriander
  1. Glazuur van honing op Aziatische wijze:
  2. Meng in een kom de honing, de sojasaus, de vissaus, de gember en de mosterd. Laat rusten!
  3. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Verwarm de olijfolie in een bakpan.
  5. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout
  6. Bak de vis 1 à 2 minuten aan elke kant.
  7. Bestrijk de vis met glazuur.
  8. Plaats de vis in een oven bestendige schaal.
  9. Zet nog 1 minuut onder de grill.
  10. Verdeel de vis over de borden.
  11. Serveer met de rest van de glazuur.
  12. Bestrooi met ringen Spaanse peper en wat koriander.
  13. Heerlijk met rijst en gestoomde Chinese kool.
timocreatief