Zalmfilet met courgette en tomaten

16 30 2 5
Aantal personen:
  • 4 zalmfilet, elk + 150 gr
  • 1/2 citroen (sap)
  • 4 el olijfolie
  • 350 gr courgette
  • 300 gr vleestomaten
  • 1 tl verse tijm
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bosje peterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. De zalmfilets besprenkelen met citroensap en kruiden met pezo.
  2. De peterselie fijnhakken. De courgette wassen en in stukjes snijden, de tomaten pellen en in 4 snijden, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
  3. 2 el olijfolie verhitten en de blokjes courgette kort bakken samen met de look, het vuur lager zetten en de tomaten toevoegen, kruiden met tijm en pezo.
  4. Ongeveer 10 minuten onder deksel laten smoren.
  5. De rest van de olijfolie verhitten en de zalmfilets in ongeveer 4 à 6 minuten bakken, in de helft van de baktijd ze voorzichtig omdraaien zodat ze aan beide zijden mooi gekleurd zijn.
  6. De groenten op warme borden dresseren, de zalm erop schikken en bestrooien met peterselie.
  7. Lekker met gekookte aardappelen bestrooid met peterselie.
Victor S.