zalmfilet in witte chocolade saus

9 45 1 5
Aantal personen:
  • 4 stukken zalmfilet
  • 0.5 ajuin
  • 1 glas witte wijn (pinot gris)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel droge visboullion in poedervorm
  • zonnebloem olie
  • 20 à 30 gram witte chocolade
  • 1 potje visfond
  • garnaal
  1. snijd de halve ajuin fijn
  2. rasp tussen de 20 en de 30 gram witte chocoladebak de zalm in de zonnebloemolie
  3. als de zalm gebakken is, haal ze uit de pan en dek ze af met alluminiumfolie.
  4. doe een eetlepel van droge visboullion en een eetlepel bloem in de pan en roer goed met een spattel,
  5. Blus dan de pan met het glas witte wijn( bij voorkeur een pinot gris)
  6. doe er de fijn gesneden halve ajuin bij en laat ff al roerend doorkoken.
  7. doe er de visfond bij en laat doorkoken.doe dan de saus door een zeef in een klein diep pannetje, en zet terug op het vuur,
  8. als de saus terug kookt doe er de witte chocolade bij, als de saus de chocolade opgenomen heeft neem het pannetje van het vuur, en werk af met wat garnaal.dresseer de zalm op het bord met de saus
  9. smakelijk
pauleke