Zalmfilet in een limoensausje

62 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 8 eetlepels Solo
  • Zout
  • 2 sappen van limoenen
  • 1 limoen
  • 50 g suiker
  • 250 ml witte wijn
  • kervel
  • peper
  • 1 scheutje wodka
  • 300 g zalmfilets
  • 150 g knolselderblokjes
  • 250 visfumet (ml)
  1. Schil de limoen, snijd in zeer fijne reepjes, laat even opkoken in een bodempje water en giet af .
  2. Kleur de selder in in wat Solo.
  3. Laat de suiker droog karameliseren, voeg het limoensap toe en voeg er de limoenschijfjes bij.
  4. Voeg de witte wijn en visfumet toe en laat voor de helft inkoken.
  5. Werk de saus af met wat Solo, wodka, peper en zout.
  6. Bak de zalmfilets 3 minuten op ieder kant gaar.
  7. Serveer versierd met de kervel.
Solo