Zalm uit het potje

18 15 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr zalmfilet
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr boter
  • 1 theelepel citroensap
  • visbouillon
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  1. Omdat de zalm in het potje wordt afgesloten door het laagje geklaarde boter blijven de potjes een aantal dagen goed in de koeling. Lekker met geroosterd brood en een kleine salade. De rauwe zalm wassen onder de koude kraan en in visbouillon gaar pocheren. De vis uit de pan nemen en samen met de gerookte zalm en de boter in de keukenmachine pureren. Het zalmmengsel op smaak brengen met citroensap, peper, zout en een mespunt vers gemalen nootmuskaat en over de pasteipotjes verdelen. De bovenkant glad strijken en met een dunne laag gesmolten, geklaarde boter afdekken. De potjes tot gebruik in de koelkast weg zetten.
  2. Smakelijk
Sambaatje