Zalm uit de oven met sesam wortel venkel en komijn

3 40 5 5
Aantal personen:
  • Gr 400 Wortelen
  • 1 Venkel
  • Peper en zeezout en komijn
  • Gr 300 Biozalm
  • Theelepel 2 Sesamzaadjes geroosterd wit en zwart
  • 1 Limoen
  1. Verwarm de oven op 180 graden . Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze schuin in dunne plakken . Snij de venkel voor de garnering .
  2. Doe de stukjes wortel en venkel in een vuurvaste schotel met olijfolie en roer goed om . Kruid met de peper en zout en komijn. Bak deze 20 minuten in een voorverwarmde oven . Doe wat olijfolie over de zalm en sesalzaadjes peper en komijn .
  3. Rasp de limoen . Leg de zalm op de groentenschotel en doe er de limoen over . Bak het geheel 15 minuten in de oven en dien op .
Izegem 54