Zalm-pie met prei en aardappel

7 50 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr aardappelen
  • peper en zout uit demolen
  • 750 gr prei
  • 80 gr boter
  • 6 vel filodeeg
  • 300 gr gerookte zalm
  • 50 r crème fraîche
  • 50 gr mascarpone
  • 60 gr verse groene kruiden naar smaak
  • 4 eieren
  1. Filodeeg wordt niet vaak gebruikt voor pie, maar het flinterdunne deeg is lekker snel krokant. Het recept is geschikt voor alle seizoenen.
  2. Kook de aardappelen gaar in circa 20 min. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes.
  3. Bak de prei op zacht vuur 8-12 min. in 30 g boter tot hij zacht is. Laat hem iets afkoelen.
  4. Bestrijk 3 vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze in een ingevette lage braadslede van circa 18x28 cm.
  5. Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de deeg-bodem en leg daarop de prei.
  6. Verdeel daarover de plakken zalm.
  7. Klop de eieren los met de crème fraîche, mascarpone en kruiden.
  8. Breng op smaak met peper en schenk dit mengsel over de zalm.
  9. Dek de braadslede af met 2-3 plakken filodeeg die ook weer met gesmolten boter zijn bestreken.
  10. Bestrijk ook de bovenkant van het deeg met boter en bak de pie 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
  11. Bron Vrouw.nl Libelle
Love to Cook