Zalm pesto rosso met een laagje kruiden uit de oven

114 20 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 bosje dille (15 g)
  • 1 bosje krulpeterselie (15 g)
  • 1.5 el Bertolli Classico olijfolie
  • 2 stukjes zalmfilet (ca. 125 g)
  • 3 el Bertolli Pesto Rosso
  • 200 gram penne rigate
  • 300 gram broccoliroosjes
  • versgemalen peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de dille en peterselie fijn en meng dooreen. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de zalmfilets er naast elkaar in. Verdeel de Pesto Rosso gelijkmatig over de zalm, schep de kruiden er in een dikke laag op zodat de zalmfilets goed bedekt zijn. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Laat de zalm in de hete oven in ca. 10 minuten gaar worden.
  3. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en bestrooi met wat peper. Kook tegelijkertijd de broccoli in ruim kokend water met wat zout in 6-8 minuten gaar. Afgieten en bestrooien met peper.
  4. Leg de zalmfilets op 2 warme borden en schep de pasta en broccoli ernaast.
Solo