Zalm ovenschoteltje met prei en zoete aardappelpuree

7 50 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr zoete aardappel ( bataat) geschild in stukken
  • 500 gr prei in dunne ringen
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml kookroom
  • 2 el verse bladpeterselie gesnipperd
  • 100 gr geraspte kaas naar keuze
  • 2 stuk verse zalm
  • 1 klein klontje roomboter
  1. Kook de zoete aardappel in water in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp met een klontje boter en een scheutje room tot een mooie zacht smeuïge puree.
  2. Smoor ondertussen de gewassen en in dunne ringetjes gesneden prei 10 minuten in 1 eetlepel olie.
  3. Vet 2 eenpersoons ovenschaaltjes in en verdeel er de zoete aardappelpuree over. Leg daarbovenop de gesmoorde preiringetjes. Vlij er de zalm op en bestrooi deze met peper en zout.
  4. Verdeel er de rest van de kookroom over en dan de kaas. Garneer eventueel met een paprika ring en plaats 25-30 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden. Strooi vlak voor serveren er de gesnipperde peterselie over.
Love to Cook