Zalm op een bedje van prei

51 30 2 5
Aantal personen:
  • 4 stuks Zamlfilets 300 a 400 gram
  • 70 gr Boter
  • 800 gr fijngesneden preiwit
  • 250 ml water
  • 2 dl room
  • peper en zout
  1. Laat de boter smelten en voeg de prei toe. Laat enkele min. afgedekt stoven op middelmatig vuur, zonder dat de prei verkleurt. Regelmatig omroeren.
  2. Kruid naar smaak met peper en zout. Water bijvoegen en aan de kook brengen.
  3. Vuur lager zetten en de zalm op de prei schikken. Deksel op de kookpot en 5 min. laten stoven, zalm omdraaien en nogmaals 5 min.
  4. Haal de vis uit de kookpot en dek even af met alufolie. Voeg de room bij de prei en laat even inkoken op hoog vuur, regelmatig roeren.
  5. Schik de vis op een bedje van prei in het bord en serveer met gekookte aardappelen of puree.
goldwingding