Zalm met romige Pesto en chilisaus

1281 20 3 5
Aantal personen:
  • 350 g linguine (of spaghetti)
  • 150 ml droge witte Vermout of witte wijn
  • 2 eetlepels Bertolli Pesto
  • 200 ml light room
  • 2 gehakte pimenten of chili poeder
  • versgemalen zwarte peper
  • 600 g zalmfilet (zonder vel)
  1. Kook de linguine.
  2. Bak intussen de zalmfilets gedurende 4 à 6 minuten aan elke kant, afhankelijk van hun dikte, in een pan met antiaanbaklaag.
  3. Zet de vis warm weg.
  4. Voeg de Vermout en de chili in de pan toe en laat gedurende 30 seconden inkoken.
  5. Roer de Pesto en de room erdoor, breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de visfilets in partjes en laat ze gedurende 1 à 2 minuten goed opwarmen in de saus op een niet te hoog vuur.
  7. Roer de zalm met pestosaus door de linguine en dien meteen op.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht