Zalm met paprika en spinazie in de wok

31 20 4 5
Aantal personen:
  • 4 stukken zalmfilet filet pur
  • 250 gr spinazieblaadjes (diepvries mag)
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl suiker
  • 3 eetl wittewijnazijn
  • 1 eetl oosterse bakolie
  • 6 eetl sojasaus
  • 1 eetl maiszetmeel
  • peper
  • zout
  1. Laat de zalmfilet ontdooien gedurende 1 uur afgedekt op kamertemperatuur of 5 min. op de ontdooistand in de microgolf. Snij in stukken van 4 cm en dep goed droog.
  2. Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes van 2 cm.
  3. Snipper het sjalotje en het knoflookteentje fijn.
  4. Meng de sojasaus, wittewijnazijn, suiker en maiszetmeel. Doe dit even vooraf zodat de suiker kan op lossen.
  5. Verhit de wok en doe er de bakolie in. Laat de gesnipperde sjalot en knoflook al roerend even bakken zonder te kleuren. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak gedurende 2 min.
  6. Voeg de blokjes zalm toe en bak gedurende 3 min. Schep af en toe voorzichtig om. Kruid met peper en zout.
  7. Meng er voorzichtig het sojasausje onder.
  8. Voeg de spinazieblaadjes toe en roerbak nog eens 3 min.
  9. Dien onmiddelijk op met basmatirijst.
  10. Uit : Lekker wokken, Colruyt
Chocolate