Zalm met nieuwe patatjes

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr zalmfilet
  • 1 kg nieuwe kleine patatjes
  • 400 gr verse spinazie
  • solo, bakken en braden
  • 1 bio-citroen, enkel het sap
  • Mosterdsaus:
  • 4 el graanmosterd
  • 6 el visfond
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij met een heel scherp mes de zalm in fijne plakjes, sprenkel er het citroensap over.
  2. Spoel de patatjes en kook ze gaar in gezouten water, giet af en pel ze.
  3. Spoel de spinazie.
  4. Smelt een weinig solo in een kookpot en leg de vochtige spinazie in de pot, laat op een matig vuur slinken, kruiden met een weinig nootmuskaat en pezo.
  5. Mosterdsaus: meng de mosterd met de visfond, de olijfolie en de honing.
  6. Verdeel de nog warme aardappeltjes en spinazie over 4 warme borden en strooi er de zalm over, besprenkel met de mosterdsaus.
Victor S.