Zalm met gember en sojasaus

11 15 2 5
Aantal personen:
  • 1 bolletje verse gember
  • 2 stukken zalm (van elk 150gr)
  • 1 bundel kervel
  • 1/2 citroen
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 soeplepel Worcestersaus
  • 1/2 koffielepel wasabi
  • peper en zout
  1. Schil de gember en snij in kleine staafjes. Bewaar de schil.
  2. Snij met een klein mesje een opening in de stukjes zalm. Doe er twee of drie staafjes gember in.
  3. Neem de blaadjes van een bos kervel. Mix ze met drie in kleine stukjes gesneden staafjes gember en het sap van 1/2e citroen. Voeg ook 1 soeplepel soja, 1 soeplepel Worcester en 1/2 koffielepel wasabi toe. Mix opnieuw. Breng op smaak en bewaar deze saus op omgevingstemperatuur.
  4. Breng water aan de kook in de stoofschotel met de schillen van de gember. Kook de stukjes zalm hier 4 à 5 minuten in naargelang hun dikte. Leg de zalm op een schotel en voeg enkele staafjes gember toe. Serveer de saus apart.
hildeDP