Zalm met geitenkaaskorstje en zoet groenteduo

1 55 0 5
Aantal personen:
  • 4 zalmfilets
  • 2 bussels rapen
  • 1 venkel
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 4 lente-uitjes
  • 150 g verse geitenkaas
  • 1 eetl hazelnootjes
  • 1 eetl suiker
  • 2 dl groentenbouillon
  • 3 eerl olijfolie
  • 2 eetl appelazijn
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout
  1. Voorbereiding:
  2. Laat de bevroren zalmfilets oppervlakkig ontdooien.
  3. Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
  4. Snij de rapen in 4 en daarna in dunne plakjes en 1/2 cm dik.
  5. Snij de venkel in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 200°C.
  8. Verhit 2 eetl olijfolie in een pan. Bak de venkel en de rapen 2 min al roerend.
  9. Bestrooi de groenten met de suiker. Overgiet met de appelazijn en bouillon en voeg het laurierblaadje toe. Laat 25 min stoven op een zacht vuurtje.
  10. Hak intussen de hazelnoten fijn. Meng de geitenkaas met de gesnipperde lente-uitjes, de gehakte hazelnoten en de helft van de gehakte peterselie.
  11. Strijk een ovenschotel in met 1 eetl olijfolie. Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met geitenkaas. Leg ze in de ovenschotel en bak 15 min in de voorverwarmde oven.
  12. Kruid de gestoofde raap en venkel naar smaak met peper en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.
  13. Serveer de zalmfilets met de gestoofde raap en venkel. Geef er krielaardappelen of rijst bij.
Inge Deyck_2