Zalm met een zacht kurkumaroomsausje van acaciahoning

78 30 3 5
Aantal personen:
  • 25 g Solo
  • 1 appel
  • zout
  • laurier
  • 0,5 dl light room
  • 2 gehakte sjalotten
  • 300 g zalmfilet
  • 1 dl visfumet
  • 15 g kurkuma
  • citroensap
  • 1 el eetlepacaciahoning
  • peper van de molen
  • tijm
  • 5 cl Bertolli extra vergine
  • 2 kleine tomaten
  • 150 g gestoofde spinazie
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Droog de vis en laat kleuren in hete olijfolie en Solo.
  3. Schik de zalmfilets in een vuurvaste schotel.
  4. Voeg de gehakte sjalot, visfumet, ½ dl room, kurkuma, honing, laurier en tijm toe en laat garen in de oven gedurende 12 minuten.
  5. Snijd de geschilde appel in kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
  6. Vul de tomaatjes met de gestoofde spinazie en plaats gedurende 8 minuten in de oven.
  7. Haal de filets uit de oven.
  8. Laat de saus voor de helft inkoken, kruid naar smaak en bind ze.
  9. Voeg de appeltjes erbij. Serveer met een klein tomaatje gevuld met de spinazie.
Solo